Daugiafunkciniai puodai – prabanga ar būtinybė?

daugiafunkciniai puodaiDaugiafunkcinis puodas – tai elektrinis puodas, turintis daugybę gaminimo funkcijų bei laikmatį, pritaikytas naudoti kasdienėje buityje. Šis prietaisas gali atstoti keletą skirting puodų, keptuves ir orkaitę. Žinoma, visuomet atsiras skeptikų, sakančių, jog tai tik dar vienas virtuvės rakandas, kuris vėliau nebenaudojamas dūlės tolimiausioje lentynoje. Tačiau daugybė tokius puodus įsigijusių žmonių byloja ką kitą.

Ar prabanga tai, ar maža, miela būtinybė, išsiaiškinti nesunku. Tereikia atsakyti į kelis paprastus klausimus:

  • Kam naudojami daugiafunkciniai puodai?
  • Kiek jie kainuoja?
  •  Ar daug elektros energijos sunaudoja?
  • Kuo jie pranašesni už įprastus?
  • Ar netaps tik dar vienu nenaudojamu buitiniu įgeidžiu?

Daugiafunkciniai puodai atstoja daugybę kitų indų: juose galima virti, kepti, troškinti, šildyti įvairius maisto produktus. Gaminti garuose, kepti pyragus ar net duoną. Tereikia pasirinkti tinkamą režimą ir patiekalas, be jokių papildomų pastangų, netrukus garuos ant stalo. Šie puodai pritaikyti naudoti kasdienėje buityje, tad juos renkasi tiek patyrusios šeimininkės, gaminančios gausiai šeimynai, tiek mažesnės šeimos, viengungiai ar studentai. Dėl elementaraus valdymo, automatinio išsijungimo funkcijos bei nulinės prisvilimo galimybės, jais naudotis paprasta ir vaikams ar vyresnio amžiaus žmonėms.

Palyginus su vyraujančiomis rinkos kainomis, daugiafunkciai puodai kainuoja tikrai nedaug, maždaug kelis šimtus litų. Paskaičiavus, kiek pinigų išleidžiama viryklei, skirtingoms keptuvėms ir puodams, suma atrodo tikrai juokinga.

Be to, toks puodas, palyginus su elektrine virykle, sunaudoja perpus mažiau elektros energijos.

Tad ir kitų pranašumų toil ieškoti nereikia:

  • Šie puodai neužima daug vietos, todėl  tinka ir mažose virtuvėse, kuriose nėra orkaitės;
  • Susitaupo daug vietos, nes nereikia daugybės puodų ir keptuvių, o virtuvėje vyrauja tvarka;
  • Patogu vežtis į keliones ar sodybą;
  • Ypač vertinami sveika gyvensena besidominčių žmonių, nes patiekalus galima gaminti su minimaliu kiekiu aliejaus ar visai be jo;
  • Nereikalauja ypatingų kulinarinių žinių: tereikia sudėti produktus ir nustatyti reikiamą funkciją. Nei ypatingo temperatūros stebėjimo, nei maišymo.
  • Idealus skubantiems ir išsiblaškiusiems: multifunkcinis puodas išsijungia automatiškai, neprisvyla, tačiau palaiko maistą šiltą;
  • Visapusiška ruošamo maisto kokybė: maistas kaitinamas tolygiai iš visų pusių;
  • Paprasta plauti, nelieka jokių nepageidaujamų kvapų.

Jei namuose gaminama dažnai, daugiafunkcinis puodas tikrai netaps dar viena nereikalinga užgaida. Dėka visų išvardintų privalumų gaminimą tokiuose puoduose renkasi vis daugiau žmonių.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *