Vokiškos virtuvės ypatybės

Kad maistas, kurį galima išragauti atvykus į svečią šalį, yra vienas nuostabiausių dalykų, su tuo sutiks kiekvienas. Tačiau taip pat nereikia pamiršti, kad kiekvienos šalies virtuvė pasižymi tam tikromis ypatybėmis ir geriausia apie jas sužinoti dar prieš apsilankant. Ne  išimtis ir Vokietija – ši šalis dažnai tampa lietuvių kelionių kryptimi. Tačiau, a esate tikri, kad viską žinote apie šios  šalies virtuvę?

Kaip atrodo vokiški pusryčiai?

Nors apie vokišką virtuvė labai dažnai galima išgirsti sakant, kad joje karaliauja riebūs, sotūs, ne taip jau ir lengvai pagaminami be dar sunkiau virškinami patiekalai, verta pastebėti, jog toks įsivaizdavimas tikrai  tinkamas, aki kalbame apie pusryčius. Jiems vokiečiai renkasi palyginti itin lengvą maistą: kavą su cukrumi bei grietinėle, bandeles su sviestu bei džemu, truputis sūrio ir vaisių.

Kas valgoma pietums bei vakarienei?

Vokiški pietūs nelabai kuo skiriasi nuo mums, lietuviams, įprastų. Pietus sudaro sriuba, mėsos arba žuvies patiekalas bei desertas. Karšto patiekalo garnyrą dažniausiai sudaro bulvės – jos paprastai patiekiamos ypač įvairia forma virtos, su lupena ar be, keptos, iš jų gaminam piurė ar košė ir t.t.). Taip pat dažnai sutiksime ir šparagus, kurie taip pat pateikiami ypač įvairiai apdoroti – virti, kepti, troškinti ir t.t. Paukštienos patiekalai taip pat kartas nuo karto atsiduria ant vokiečių pietų stalo, ypač mėgstama yra kepat antis su vaisiais.

Vakarienei šios šalies žmonės neretai renkasi keptas dešreles, troškintus kopūstus, garintus mėsos kukulius su įvairiais padažais. Na, ir taip pat svarbu akcentuoti, kad būtent vakarienė yra tas metas, kurį dažniausiai palydi ne vienas puodelis kvapnios arbatos.

Ar galime rasti panašumų su lietuviška virtuve?

Na, o pabaigai belieka tik leistis į pasvarstymus: jei Vokietija yra palyginti netoli nuo Lietuvos, tai gal ir šių šalių virtuvės yra kažkuo panašios? Pasirodo, taip – štai, pavyzdžiui, vokiškoje virtuvėje itin gausiai yra naudojama mėsa, bulvės ir kopūstai ir kiekvienas tikras  lietuvis, ko gero, dabar truputį šyptelėję pastebėjęs, kad būtent šie komponentai itin dažnai pasirenkami ir gaminant lietuviškus patiekalus.

Breakfast, Bed, Bedroom, Appetizer, Book