Kaip greitai nuvalyti kaitlentę ir nesugadinti paviršiaus?

               Net jei valgį ruošiate tik kelis kartus per savaitę, viryklė  gali turėti kiekvieno jūsų pagaminto patiekalo likučius. Ypatingos namų tvarkytojos gali nusiminti dėl, atrodytų, nesibaigiančio darbo, kad viryklės būtų švarios, net ir kasdien nušluostant. Perpildytas puodas ar aliejus gali sukelti sudėtingą netvarką, kurią reikia pašalinti.

              Įprastas virykles sunku išvalyti. Dėl jų dydžio, formos ir dažnai įstrigusių priminimų apie seniai pavalgytus valgius visame pasaulyje alkūnės gali atrodyti kaip laiko švaistymas. Valydami viryklę galite sutaupyti pinigų, nes tai paprastai padės prietaisui tarnauti ilgiau. Tačiau nereikia naudoti aštrių chemikalų ar kažkokios sunkios buitinės chemijos, galinčių pažeisti paviršių ir susirgti. Daugelis žmonių dabar pereina prie ekologiškų būdų valyti savo viryklę.

                  Amoniakas. Nors amoniakas nėra idealus viskam valyti, niekas geriau neišsprendžia kepimo ant nešvarumų ant degiklių. Taikant šį metodą, jums teks atlikti mažiau darbų. Tiesiog įdėkite nuimamus degiklius į maišelį su užtrauktuku, įpilkite amoniako ir užsandarinkite. Palikite viską savo verandoje per naktį. Kitą dieną nuplaukite juos ir pažiūrėkite, kaip jie spindi.

               Vandenilio peroksidas ir kepimo soda. Nedaug kitų valymo priemonių turi tiek energijos. Nuplaukite ir išmeskite ant krosnies likusias šiukšles. Visą paviršių pabarstykite soda ir tada apšlakstykite peroksidu. Stebėkite, kaip jis putoja ir suardo iškeptą gunką. Tiesiog pašalinkite dėmes ir nuplaukite.

             Verdantis vanduo. Jei namuose neturite papildomų produktų, bet turite greitai išvalyti viryklę, pabandykite verdantį vandenį. Švelniai ir atsargiai užpilkite verdančiu vandeniu nešvarų paviršių. Jei leisite jam sėdėti, kol atvės, kietos medžiagos tiesiog nušluos. Jei reikia, užsikimšusias vietas šveiskite muilu ant kempinės. Tai paprastas ir ekologiškas sprendimas, nes jame naudojami visiškai natūralūs ir be cheminių medžiagų elementai.