Kiekviena šeimininkė nori virtuvėje jaustis gerai ir maloniai. Tam labiausiai padeda funkcionali virtuvė su tinkamai išplanuotais baldais, įrengta technika ir patogiais įrankiais. Vieni svarbiausių įrankių virtuvėje – peiliai. Ne viena šeimininkė pripažįsta, jog gaminti daug lengviau ir patogiau, kai namuose patogūs ir kokybiški peiliai. Kiekvienai šeimininkei, kuri nori atsinaujinti peilių rinkinį, pravartu pasidomėti, kurie jų geriausi ir kaip išsirinkti taip, kad įrankiai tarnautų kuo ilgiau.
Atsparumas slypi medžiagoje
Geriausia rinktis peilius pagal tai, iš ko jie pagaminti. Kuo kokybiškesnė peilio medžiaga, tuo ilgiau jis tarnaus ir geriau pjaus. Parduotuvių vitrinose galima pamatyti ir itin pigių peilių ir net visų peilių rinkinių, tačiau dažnai pigus reiškia prastą kokybę. Bent taip yra su peiliais. Pirmiausia renkantis peilius reikėtų žiūrėti į medžiagą, iš kurios jie pagaminti, o ne į kainą. Dažniausiai peiliai gaminami iš keramikos arba metalo. Metaliniai peiliai gali būti iš rūdijančio ir nerūdijančio metalo. Čia aišku, kad geriausiai rinktis nerūdijančio plieno peilius, nes jie ne tik ilgai tarnaus, bet ir bus kokybiški, ilgiau išliks aštrūs. Taip pat puikus pasirinkimas- keramika. Keramikiniai peiliai labai aštrūs ir ilgai išlieka tokie. Todėl dažniausiai keramika siejama su ilgaamžiškumu.
Kiekvienam pagal paskirtį
Kartais žmonės namuose teturi du ar tris peilius ir mano, kad tiek jų pakanka. Tačiau tai ne visai tiesa. Iš tikrųjų peiliai tam ir gaminami įvairių rūšių, nes kuo įvairesnis jų pasirinkimas namuose, tuo lengviau juos naudoti ir gaminti. Neužtenka turėti vien mažą peilį, nes jis patogus, o kitą didelį, pjaustyti sunkius ir stambius daiktus. Namuose privalu turėti bent kelis pagrindinius peilius skirtingam maisto gaminimui: mėsai pjaustyti, sviesto, duonos, žuvies peilį. Taip pat pravartu papildomai turėti bent vieną didelį universalų peilį ir kitą panašios paskirties mažesnį. Taip pat nemanykite, kad peilius virtuvėje gali atstoti valgymo peiliai. Kartais žmonės vietoj virtuvinių peilių naudoja tiesiog stalinius įrankius. Tai didelė klaida, nes taip ne tik gadinate brangius įrankius, bet ir apsunkinate sau maisto ruošą.
Parašykite komentarą