Taip, virtuvė kiekvieno mėgstama vieta. Gaminti mes mėgstam, dar labiau mėgstam valgyti. Sutinkam, kad valgyti gražiai patiektą maistą – skaniau. Bet, bet, bet… Žiūrint visokias virtuvės šefų ir „wanna be” šefais tv laidas, svetaines ir knygeles bevartant, susidaro toks įspūdis, kad kiekvienam patiekalui reikia kokio nors stebuklingo indo įmantriu pavadinimu, pagaminto kokios nors įmonės, kurios vardą mums kasdine bruka tv reklamos, o didieji prekybcentriai už lipdukus visą gausybę tų taip kasdien peršamų indų dovanoja.
Ne taip ir senai per tv mirgėjo reklamos brukančios stebuklingas el. keptuves. Žodžiu, tik įsijungi, įmeti mėsos gabalą ir jis ten gražiai iškepa, naudojant mažiau riebalų ir t.t. Taip pat sakoma, jog maistas neprilips prie paviršiaus, bet nevisa tiesa yra tiesa.. Keptuvė gal ir patogi kepti kiaušiniams, blyneliams ir t.t., tačiau ar to negalime padaryti paprastoje keptuvėje? Be to, elektrinės keptuvės dažniausiai nėra mažos, apie 20x30cm ir t.t., tad jos tik užims daug vietos, o naudos.. Na, nebent esate kepto maisto manjakai ir įtikėjote, kad be šios keptuvės neišsiversite…
Elektrinis garų puodas yra tikrai naudingas norintiems sveiko maisto. Tiesa maistas pagamintas jame, kiek kitoks, bet prie visko priprantama. Jei jis toks naudingas, kaip gi be jo? O gi nebūtina mokėti kelis šimtus, kad turėtume dar vieną rakandą ir taip užkrautoj virtuvėj. Puikiai garuose troškintas daržoves galime pasigaminti ir paprasto puodo, bei grotelių pagalba. Tiesiog į puodą įpilkite vandens, puodą uždenkite grotelėmis ir ant grotelių sudėkite daržoves – štai jums ir garų puodas, kuris nekainuos beveik nieko..
Patikėkit, jums tikrai nereikia tokių priedų išspausti citrusinių vaisių sultims. Jie bereikalingai mėtysis stalčiuj, nes naudojant juos stiklinės sulčių rytais teks laukti ilgai, o citrinos sulčių į žuvies ar kokį kitą patiekalą galima išspausti ir ranka…
Ar tikrai pasikeis skonis, jei kepsime bulves supjaustytas taisyklingais, vienodo storio griežinėliais, o ne įprastai? Nežinau kaip jums, bet man maistas ruoštas savo rankomis yra skanesnis. ( Savo rankomis čia reikštų senoviniu metodu, skutant bulves peiliu ar skustuku ir pjaustant tuo pačiu paprasčiausiu, primityviausiu peiliu. ) Taigi ar iš tiesų tie prietaisai pjaustyti daržovėms yra tokie reikalingi ir nepakeičiami?
Konditeriniai švirkštai ir maišeliai su didžiausia galybe antgalių išties naudingi, jei kasdien kepate tortus, pyragus ir reikia juos dekoruoti, tačiau jei konditerijos gaminius, kuriems būtinai reikia konditerinio švirkšto/ maišelio pagalbos vis gi kartais gaminate, galite puikiai išsiversti ir su paprastu maišeliu, supylus į jį mišinį ir nukirpus kampą, pro kurį ir pilsime mišinį ant pagrindo..
Wok tipo keptuvės greitai įkaista ir yra patogios kepant mėsą ar daržoves, bei pusfabrikačius. Tiesa, tokias turbūt dažniau pamatysime restoranuose, nei savo namuose, tačiau gal ir gerai. Šios keptuvės pasižymi dydžiu, taip pat nėra universalios ir itin patogios.
Bet visą tai naudoja virtuvės šefai…
Nebūtinai, visą tai mes matome naudojant tv laidose ar bet kur, kur reikia… REKLAMOS. Be to mes neįvertinam kitų faktų, kurie lemia tai, kad virtuvės šefų ruoštas maistas yra gražesnis ir skanesnis. Juk jie to mokėsi n metų, o mes prie puodų rimčiau ( nekalbu apie kiaušinienės kepimą ) atsistojame tik laukdami svečių ar pan., Skaniu patiekalą padaro ne indai, o tai, kaip jais naudojamasi… Nebūkime daiktų vergais. Daiktai sukurti, kad tarnautų mums, o ne mes jiems.
Parašykite komentarą