Keliaujate į Aziją? Paragaukite šių desertų

Azija – didelis ir itin įvairiaspalvis žemynas, kurio širdis, galima sakyti, yra neapsakomo grožio Japonija. Įdomi ir žavinga architektūra, nepatirta ir nepažįstama tolimųjų rytų kultūra bei nuostabiai šilti ir malonūs Azijos žemyno žmonės pavergia kiekvieno turisto širdį. Kai kurie turistai keliauja pamatyti gamtą, kraštovaizdį, lankytinus architektūrinius objektus, kiti – žurnalistiniais tikslais bei susipažinti su vietiniais gyventojais, o dar kiti – gastroturistai, keliaujantys ragauti. Jie keliauja per šalis, miestus, ragauja vietinį maistą ir taip susipažįsta su šalimi, jos kultūra. Jei esate būtent pastarasis turistas, kuriam kelionėje įdomiausia yra ragauti, būtinai turite paragauti šių aziejitiškų desertų:

  • Mochi ledai. Kitaip tariant, tai pyragaičiai su ledais, kurių paragauti galite lankydamiesi Japonijoje. Patys Mochi pyragaičiai gaminami iš lipniųjų ryžių, šiais pyragaičiais skaninamos sriubos, valgomi kaip užkandis su įvairiais įdarais: džemais, pupelių pastomis. Mochi ledai – tie patys Mochi pyragėliai, įdaryti tradicinių (vanilės, šokolado, braškių) arba netradicinių (moliūgų, žaliosios arbatos) skonių ledais;
  • Skrebutis Shibuya – tai japoniškas desertas, gaminamas iš duonos skrudinimui, kondensuoto pieno, medaus arba ledų. Jais aptepamas skrebutis, o viršus papuošiamas uogomis, vaisiais, šokoladu, kokoso drožlėmis;
  • Drakono barzdos saldainiams abejingi neliks cukraus vatos gerbėjai – tai Kinijos tradicinis saldėsis, populiarus ir Japonijoje. Jis gaminamas iš cukraus ir sirupo, o jo forma – lyg vatos pagalvėlė, kuri gali būti tiek valgoma viena, tiek įdaroma saldintų sezamų sėklų, kokosų, šokolado ar riešutų įdaru;
  • Tanghulu – uogų arba vaisių vėrinukas, karamelizuotas cukraus sirupe. Šį saldumyną galite įsigyti vaikštinėdami Kinijoje, jie dažniausiai parduodami vietiniuose maisto turgeliuose ar tiesiog gatvėje. Pastebima, jog patys kinai labai mėgsta glazūruotas gudobelės uogas, kurios praturtintos vitaminais, mažina nervinę įtampą, gerina atmintį, o dėl savo rūgštaus skonio puikiai dera su cukraus sirupu.

Kelionės yra neatsiejama mūsų gyvenimo dalis, praturtinanti mus įspūdžiais, gera nuotaika, gastronominiais atradimais. Jei visgi kelionė į Azijos šalis jūsų nevilioja ir mieliau keliaujate Europoje, bet paragauti azijietiškų saldumynų vis tiek norėtumėte, tą padaryti galite ir būdami Lietuvoje. Saldumynai iš Japonijos prieinami kiekvienam – keliaukite skoniais ir atraskite tolimas šalis neišeidami iš namų.